Handels psychologie, belangrijke vaardigheden die je onder de knie moet hebben.

Tue, 30 Apr 2013

Door regelmatig te handelen in Binaire Opties zal je zien dat je snel ervaring op doet, en dat je de kleine foutjes die je in het begin nog wel eens maakte steeds eerder opmerkt en leert voorkomen. Vaak handel je uit onzekerheid, bepaalde handelingen waarvan je achteraf zegt “was ik nu maar gewoon door gegaan met hoe ik begonnen was, dan was het wel goed gekomen”. Zelf heb ik toch al wat jaren ervaring met deze online optie handel, maar ik betrap mezelf er soms op terug te vallen in zo’n fout tijdens een trade. Er komt altijd een stukje psychologie bij kijken. Het is logisch dat op de mindere momenten verschillende gedachten door je hoofd gaan, vaak negatief. Dat zijn de momenten waar je zelfbeheersing moeten kunnen tonen, rust moet hebben in momenten van stress. Ik dit artikel wil ik iets meer ingaan op handels psychologie en een aantal tips geven die kunnen helpen om jezelf onder controle te houden.

Handels vaardigheden die je jezelf kunt aanleren
Er zijn een aantal vaardigheden die noodzakelijk zijn bij het online handelen in Binaire Opties, vaardigheden die je jezelf kunt aanleren. Het is nu eenmaal zo dat de psyche anders werkt dan normaal zodra er spanningen optreden. En hoe je het wend of keert, zodra je met je eigen geld gaat traden komen die spanningen vanzelf. Om dit in de hand te kunnen houden is het belangrijk om aan het volgende te werken:

Geduld
Geduld is een schone zaak word er vaak gezegd. Dit geldt zeker bij deze vorm van optie handel. Te vaak komt het voor dat je te hard van stapel loopt voordat jouw strategie aan alle juiste criteria voldoet, voordat je het juiste signaal hebt ontvangen. En negen van de tien keer eindig je dan met verlies, ook wel ‘out of the money’ genoemd. Start nooit met je trade voordat jouw strategie volledig in plaats is, ook al kost dit je meer tijd. De winst zal die verloren tijd ruimschoots goed maken. Geduld is ook belangrijk bij het realiseren dat het grote geld niet een, twee, drie word verdient. Vergelijk jezelf niet met de snelle beurs jongens die in korte tijd een groot fortuin bij elkaar vergaren. Dit is niet realistisch. Goed geld kan je zeker verdienen met Binaire Opties, maar neem daarvoor de tijd.

Discipline
Dit is een van de belangrijkste vaardigheden voor succesvol traden en het zorgt ervoor de we onze emoties onder controle kunnen houden. Als iets slecht is bij het handelen in Binaire Opties dan is het wel het laten leiden door emoties. Dit leidt tot gegarandeerd verlies. Volg altijd de uit gestippelde strategie en blijf daar bij. De reden hiervoor is dat voorafgaand aan de trade je nog geen stress beleefd en dus niet word beinvloed door gedachten als de angst voor verlies en falen, hebzucht en onzekerheid. En het klinkt makkelijk, maar praktijk leert dat in veel gevallen de discipline juist ontbreekt. Toch nog even dat extra biertje terwijl je jezelf nog zo had voorgenomen om het er maar bij 1 te houden. Het zelfde geldt dus bij Binaire Opties handelen.

Verder raad ik aan om niet te gaan traden als je niet echt de tijd hebt om er voor te gaan zitten. Iedereen kan een paar knoppen aanklikken, maar voor succesvol traden moet je nu eenmaal iets meer tijd investeren.
Kijk eerst eens op RTL Z of op Bloomberg en zie hoe de markten ervoor staan en ga niet blind call of put opties kopen.

Wat moet je proberen te voorkomen!
Ook is het uiteraard belangrijk te begrijpen wat de negatieve factoren zijn die mee kunnen spelen bij deze online optie handel.

Gierigheid
Dit is verblindend, brengt emoties in het spel en levert maar zeer zelden enige winst op. Ook leidt dit tot het inzetten van grotere bedragen, iets waar je heel voorzichtig mee moe zijn en eigenlijk alleen maar werkt zodra jij jouw.

Angst
Angst zorgt voor onzekerheid en inactiviteit. Zonder trades ook geen winst, en het laat je twijfelen, etcetera.. Door je goed voor te bereiden en de juiste strategie toe te passen kan je al een hoop angst weg nemen. Maar probeer deze handel in Binaire Opties te beginnen met een leeg hoofd om vervolgens zelf door te groeien .

Frustraties:
Door gierig te zijn of door angstig te traden zal je gegarandeerd verliezen lijden.
Dit lijdt natuurlijk tot frustaties. Frustraties laten je niet helder denken en beinvloeden de trader te veel. Als je op dit punt belandt bent, wacht dan even met traden, bezoek een andere website, etc.

Kortom, er komen vaardigheden bij kijken om het handelen in Binaire Opties zo winstgevend als mogenlijk te maken. Deze vaardigheden kan je jezelf aanleren. Neem hier dan ook de tijd voor en lees dit artikel nog eens goed door voordat je begint met het handelen in Binaire Opties. Ik hoop in ieder geval dat mijn praktijk ervaringen jouw een stapje verder helpen.

2019 © binaryclass.nl Alle rechten voorbehouden
Design/Theme: cactuX.