Uitspraken Bernanke doen Wall Street vrezen

Thu, 20 Jun 2013

Donderdag 20 juni: de slechtste dag van Wall street in 2013 tot nu toe. Na uitspraken van Ben Bernanke, voorzitter van de Amerikaanse federal reserve, dat in 2013 al begonnen zal worden met het afbouwen van het huidige economische steunbeleid. Zo zal het kopen van waardepapieren door de centrale bank afnemen en is het de bedoeling dat het programma in 2014 stopt.

Wall street reageerde nerveus op de uitlatingen van Bernanke. Met de verliezen van woensdag meegerekend, is de Dow jones 500 punten gedaald wat de grootste daling is sinds november 2012. Blijkbaar zag de markt de uitspraken van Bernanke niet aankomen en vrezen zij de gevolgen voor de economie. De groei van de afgelopen periode is voor een belangrijk deel te wijten aan de ondersteuningsprogramma’s van de federal reserve en het is afwachten hoe de Amerikaanse economie het zonder ondersteuning zal doen. Overigens liet Bernanke meteen weten, dat het beleid bijgesteld zal worden als mocht blijken dat de markten niet voldoende hersteld zijn.

Dit is een goed voorbeeld van hoe één uitspraak van iemand, vrijwel alle koersen op de beurs kan beïnvloeden. Voor een trader zijn dit de momenten om gebruik te maken van koersdalingen door daar op in te spelen. Het financieel nieuws volgen en voorspellen is een belangrijk onderdeel van succesvol traden. We zien ondertussen de goud prijs dalen en de dollar stijgen ten opzichte van de euro en yen. Voorlopig is het alleen de Britse pond die geen terrein prijs geeft aan de dollar. In Europa kregen de markten ook een grote klap met een daling van meer dan 3%. Ook de Aziatische beurzen stonden op een verlies van Bijna 3% nadat bekend werd dat de Chinese maandelijkse productie op het laagste peil van de afgelopen jaar staat.

Juist in deze onrustige economische tijden is het interessant om te onderzoeken welke berichtgeving de markt beïnvloed en hoe om daar vervolgens je voordeel mee te doen. Over trade strategieën kun je meer lezen in het binaryClass.nl menu binaire opties leren.

Ioption.com - 3 steps to profit

2019 © binaryclass.nl Alle rechten voorbehouden
Design/Theme: cactuX.