Crisis in Cyprus

Mon, 25 Mar 2013

Politieke oplossing?
De tweede kamer is tevreden. De Europese politiek opgelucht. De deal met Cyprus omtrent de geld problemen van het land lijkt louter winnaars op te leveren. Althans zo wordt het gepresenteerd. Toch zijn er een aantal opmerkelijke aspecten aan dit dossier. Wat er nu in Cyprus gebeurd heeft direct gevolgen op de valutamarkt en dit maakt het ook voor handelaren in binaire opties erg interessant om hun voordeel hier mee te doen.

Allereerst de wijze waarop Europa heeft gereageerd op deze crisis. De problemen van Cyprus vallen in het niet vergeleken bij de problemen die Spanje, Italië, Portugal en met name Griekenland hadden. Het Griekse reddingsplan kosten Europa honderden miljarden. Daarbij vergeleken lijken de problemen in Cyprus minuscuul. Toch wordt een groot deel van het risico bij Cyprus zelf gelegd met alle risico’s van dien.

Gewone burger de dupe?
De eerste opzet van de deal moest snel ingetrokken worden toen de zichtbaar werd wat de publieke reacties waren. Woedende reacties van burgers en zelfs een mogelijke bank-run leidde er toe dat de bankensector in Cyprus de geldkraan dicht deed om te voorkomen dat de banken leeggehaald zouden worden. Het Cypriotische parlement liet snel weten de plannen niet te steunen en met nieuwe alternatieven te komen.

Dat alternatief is er nu gekomen. Het komt er op neer dat kleine particulieren met een spaartegoed van €100.000 euro of lager niet opdraaien voor de problemen die ontstaan zijn. Nog steeds is het zo dat de burgers opdraaien voor de 10 miljard die Cyprus moet ophoesten om een faillissement van de banken sector tegen te gaan, maar het zijn nu de rijkere Cyprioten en vooral russen die hun geld in Cyprus gestalled hadden die nu de dupe zijn. Waar in het eerste plannen tot een ton bijna 7 % toeslag betaald moest worden en boven een ton bijna 10%, is nu voor een hele andere optie gekozen. Zo heeft men besloten om banken op te gaan splitsen. Alle rekeningen tot een ton worden ondergebracht bij een gezonde “veilige” bank. Wat er over blijft zijn de rekeningen boven een ton waarvan mensen mogelijk nu helemaal niks meer terug zien.

Europees risico
Europa neemt hiermee een groot risico. Het is nooit veilig geweest om je geld bij iemand anders te plaatsen maar nu is dat wel heel zichtbaar geworden. Weg is de illusie dat sparen veilig was. Wat de uiteindelijke economische consequenties hiervan is moeilijk te zeggen maar Europa komt steeds meer in het nou. Dit wordt het eerst gemerkt in de koers van de euro ten opzchte van andere valuta zoals de dollar. Voor binaire optie handelaren die zich richten op valuta, is deze trend belangrijk om te volgen. Nieuwsberichten zullen als signaal gelden voor het inzetten van trades. Ondanks de crisis valt er altijd profijt te halen door koersen goed te volgen en je voordeel daar mee te doen.

Ioption.com - 3 steps to profit

2019 © binaryclass.nl Alle rechten voorbehouden
Design/Theme: cactuX.