Indexen

Assets en Index.
De meeste digitale of binaire opties zijn gericht op één specifieke asset. Indexen zijn eigenlijk verzamelingen van assets. Deze indexen zijn minder gevoelig voor schommelingen dan enkele assets. De indexen geven ook een beter beeld hoe de markt zich als geheel ontwikkeld.

Voorbeeld: NASDAQ 100.

Sinds januari 2009 is de Nasdaq 100 meer dan 250% gestegen met voorspellingen over verdere groei in 2013. Analysten geven een waarschijnlijkheid aan van 95% op het stijgen van de index in de komende 10 jaar. Het gaat zelfs nog verder. Uit de analyses komt naar voren dat de kans dat deze stijging in dezelfde periode 30% of hoger zal zijn ruim 90% is. De Nasdaq 100 wordt dan ook als één van de veiligste investeringen gezien voor de langere termijn.

Echter het is juist de korte termijn handel op indexen waar het meeste profijt gehaald wordt. Om de Nasdaq 100 te begrijpen is het noodzakelijk om inzicht te hebben in waaruit de indez is opgebouwd.

De Nasdaq 100 bestaat uit de 100 grootste niet financiele bedrijven op de Nasdaq aandelenmarkt. Elk bedrijf heeft invloed op de index naar gelang het aantal aandelen en de prijs daarvoor. Als voorbeeld: Google, Microsoft, Apple, Intel en Oracle zijn met zijn vijfen 48% van de index, wat betekent dat ze erg veel invloed hebben op de index.

Met deze informatie kan een handelaar de richting van de Nasdaq 100 goed in schatten door op de grote componenten te letten. De presentaties van nieuwe producten door Google, Microsoft en Apple garanderen vrijwel een stijging van de index. Als belangrijke grondstoffen duurder worden die deze bedrijven gebruiken dan heeft dat ook meteen een negatieve invloed.

Nu het zo druk is op de tech market en Microsoft zijn Windows 8, Windows RT en Windows Phone 8 heeft gepresenteerd, Apple met zijn iMad Mini is gekomen en Google zijn nieuwe Nexus phone gaat presenteren zal deze index naar verwachting voorlopig sterk zal blijven stijgen… ondanks de crisis.

Kijk bij onze ‘Broker Reviews‘ of brokervergelijker welke broker het beste bij jou past en meld je aan. Je kunt natuurlijk ook meer informatie krijgen via ons Ebook, de webinars of een demoaccount.

2019 © binaryclass.nl Alle rechten voorbehouden
Design/Theme: cactuX.