Het doek valt voorlopig voor iOption

Sun, 10 Nov 2013

Op vrijdag 8 november heeft het management van iOption haar werknemers op de hoogte gesteld van het feit dat per direct de zaak word gesloten. Werknemers hebben geen toegang meer tot hun werk email en andere werk gerelateerde programma’s. Wat dit voor de trader accounts betekent is nog niet bekent. Er wordt vanuit gegaan dat geld wat nog op de accounts van de traders staat terug geboekt zal worden. BinaryClass.nl raadt aan om, zolang je nog toegang hebt tot het platform, in te loggen en je geld op te nemen.

De problemen begonnen begin oktober toen de eerste opname verzoeken al niet meer werden verwerkt en een lange lijst van wachtende traders begon te ontstaan. Vervolgens werden ook de verschillende service providers, marketing partners en affiliates niet meer betaald. Zodra er geld binnen kwam werd er door het management bepaald wie nog wel betaald kreeg en wie niet. Maar in de loop van de maand liepen inkomsten verder terug en kwam alles bijna tot een stilstand.Toen werd het personeel verteld dat het bedrijf te koop stond en dat er met een investeerder werd gepraat. Binnen enkele dagen zou er een oplossing zijn en zou alles weer gaan lopen zoals voorheen. Maar oktober werd november en de veranderingen bleven uit. Verscheidene investeerders waren in beeld om iOption over te nemen, maar uiteindelijk kon er met niemand een overeenkomst worden gesloten. Misschien dat er in de komende dagen of weken nog wel een oplossing word gevonden. Vooralsnog is de website nog gewoon online en worden er geen vermeldingen gemaakt, dus wie weet.

Ook als er een doorstart word gemaakt heeft het imago van iOption een grote deuk opgelopen. Zodra het vertrouwen van zoveel partners geschonden is dan is het, zoals al zo vaak gebleken is, een bijna onmogelijke taak om dit weer te herstellen. En met zoveel andere brokers op de markt is het dan ook maar de vraag of iOption er weer bovenop komt. Zo zie je maar dat het zelfs de grootste brokers, iOption was een van de eerste en grootste brokers online, in de problemen kunnen komen.

Dit probleem is een van de redenen om voor een broker met een licentie te kiezen. Bij deze brokers is jouw geld in ieder geval verzekerd en gescheiden van de bedrijfs account. OptionFair, TopOption en 24option zijn voorbeelden van brokers met zo’n licentie. Wij raden aan om naar een van deze brands over te stappen.

  • OPTIONFAIR – optionFair bestaat sinds 2010 en heeft zich al snel in de top van de brokers gevestigd. Als een van de weinige brokers biedt zij een echt finacieel platform met de meeste handels mogenlijkheden aan. High/Low, OneTouch (en NoTouch) Boundary trading op z’n best met de meest accurate pricings van de assets. Rendementen gemiddeld 85%.
  • 24option – 24Option is een van de bekendste aanbieders van Binaire Opties en is in korte tijd tot een van grootste brokers uitgegroeid. Deze broker bestaat al sinds 2010, en met een zeer uitgebreide lijst van assets, hoge kwaliteit trading instrumenten en alle denkbare educatieve tools is dit een zeer compleet platform. Het feit dat 24Option gebruik maakt van de software van TechFinancials is voor ons ook een zeer belangrijk pluspunt.
2019 © binaryclass.nl Alle rechten voorbehouden
Design/Theme: cactuX.