Wat zijn binaire opties

Inleiding.
In dit hoofdstuk ‘Binaire Opties Leren’ word duidelijk gemaakt wat Binaire Opties zijn, hoe je ermee handelt en wat de meest voorkomende termen en begrippen zijn. Stap voor stap probeert BinaryClass.nl alle facetten van deze handel te belichten en zo duidelijk maken dat dit ongeacht achtergrond en ervaring een uitstekende en aantrekkelijke optie is voor iedereen die geïnteresseerd is in (online) handelen en beleggen.


Maar wat zijn Binaire Opties nu precies?
Een optie is een afgeleid product, ofwel een derivaat (zie ook Wikipedia). Binaire Opties worden afgeleid van daadwerkelijke koersen van bedrijven die op de beurs genoteerd staan. De opties heten ‘binair’ omdat er slechts twee mogelijke uitkomsten zijn: winst of verlies (ook wel ‘in the money’ en ‘out of the money’ genoemd). De bedoeling is om te voorspellen of de marktprijs van een bepaald asset (dit kunnen aandelen, valuta paren, grondstoffen zoals goud en olie of indices zijn) omhoog of omlaag zal gaan in een vooraf vastgestelde tijd, ook wel de expiry time genoemd. Binaire Opties keren altijd een van te voren vastgesteld rendement uit. Door verschillende Brokers zijn online platformen gecreëerd voor het verhandelen van deze opties.

Kenmerken Binaire Opties.
Kenmerkend voor deze handel is dat het hier gaat om zeer kort lopende contracten (handels duur) die je online afsluit via een Broker. Dit kan al vanaf 60 seconden maar meest voorkomend is een expiry time van 15 minuten. Ook staat van te voren vast wat voor winst er te behalen is met traden van het betreffende asset. Over het algemeen gaat het hier om hoge returns die kunnen oplopen tot 89% bij dag handel en zelfs verder kunnen oplopen tot boven de 100% bij meerdaagse trades.

Eenvoudig maar met een hoog rendement.
Het verschil met op de beurs verhandelde opties is dat Binaire Opties door online Brokers worden aangeboden zonder tussenkomst van dure banken, financiële instellingen of tussenpersonen. Bekende brokers zijn iOption en Banc De Binary. Voordelen van de handel in Binaire Opties zijn dat het snel, enerverend en zeer flexibel is met verschillende looptijden en handelsinstrumenten die je maximaal laten profiteren van bewegingen op de financiële markten. De ROI (return on investment) ligt daardoor vele malen hoger dan bij andere optie vormen.

Vergelijkbaar met de handel in opties.
Binaire Opties zijn een relatief nieuwe vorm van optie handel. De optie handel zelf bestaat natuurlijk al veel langer, maar van oudsher was dit altijd alleen een ‘over-de-counter’ (OTC) transactie waar verder weinig controle op was en zeer beperkte regelgeving voor bestond. Door de formatie van de Chicago Board Options Exchange (CBOE) in 1973 is dit veranderd en werd een gereglementeerd platform om opties te kunnen verhandelen opgezet. Door de jaren heen is de regelgeving steeds verder aangescherpt en werden de transacties steeds betrouwbaarder. Optie handel werd steeds meer erkend door officiële handelaren als een zeer interessante vorm van beleggen vanwege de grote winst mogelijkheden. Vervolgens heeft het nog jaren geduurd voordat er uiteindelijk pas in 2008 door de SEC officieel besloten is om deze markt compleet te reguleren en het zodoende legaal te maken om opties openbaar op de stock exchange aan te bieden. Binaire Opties waren een logische uitbreiding van de optie handel, een eenvoudige en transparante vorm van speculeren die velen aanspreekt.

Populair en Laagdrempelig.
Het handelen in een Binaire Optie is een trading trend die we sinds 2009 hebben zien opkomen. Doordat Brokers hun diensten online zijn gaan aanbieden op gebruiksvriendelijke handelsplatformen is de handel op financiële markten hierdoor veel toegankelijker geworden voor iedereen. Het feit dat het online handelen van Binaire Opties zo eenvoudig is gehouden maakt het ook voor mensen zonder enige ervaring of kennis op het gebied van financiële markten zo’n populair product.

Online handelen via Brokers.
Met de snelheid waarmee de online ontwikkelingen plaatsvinden is ook de populariteit van de online handel in Binaire Opties enorm gestegen. De online platformen van de verschillende brokers worden daardoor steeds gebruiksvriendelijker, overzichtelijker en aantrekkelijker voor een breder publiek. De handel op financiële markten die altijd beschouwd werd als iets voor de high society is nu open en toegankelijk voor iedereen. Meer en meer brokers bieden hun services online aan met steeds aantrekkelijkere aanbiedingen. Iedereen kan nu al handelen met bijvoorbeeld Facebook opties vanaf $10 zonder dat er kennis van financiële markten vereist is en zonder tussenkomst van dure banken of tussenpersonen. BinaryClass.nl heeft een aantal Brokers op een rijtje gezet om ze gemakkelijk met elkaar te kunnen vergelijken onder het kopje ‘Binaire Opties Brokers‘ en ‘Broker Reviews‘. Hier worden verschillende brokers waar BinaryClass.nl de beste ervaringen mee heeft beschreven.

Kennis en Informatie.
Natuurlijk raden wij altijd aan om je zoveel mogelijk voor te bereiden en kennis op te doen voordat je aan de slag gaat. BinaryClass.nl geeft je verschillende opties en mogelijkheden om jezelf verder te ontwikkelen. Zo kun je je voor de nieuwsbrief aanmelden om de laatse trading tips en updates te ontvangen. Ook kan je kiezen voor Demo Accounts en Live Trading Webinars om meer kennis op te doen. Online zijn ook tal van nieuws en financiële sites te vinden met relevante informatie zoals RTLZ.nl en iEX.nl, of gebruikmakend van de gerenommeerde software van Bloomberg die ook door professionele beurshandelaren, banken en andere financiële instellingen wordt gebruikt.

In ‘Hoe handel je in Binaire Opties’ lees je verder hoe het daadwerkelijk handelen in elkaar zit, welke verschillende handels instrumenten er worden aangeboden en hoe je deze gebruikt.

2019 © binaryclass.nl Alle rechten voorbehouden
Design/Theme: cactuX.