Basis principes binaire opties handel

Binaire Opties.
Een optie is een afgeleid product, ofwel een derivaat (zie ook Wikipedia). Binaire Opties worden afgeleid van daadwerkelijke koersen van bedrijven die op de beurs genoteerd staan. De opties heten ‘binair’ omdat er slechts twee mogelijke uitkomsten zijn: stijgen of dalen, oftewel winst of verlies (ook wel ‘in the money’ en ‘out of the money’ genoemd). De bedoeling is om te voorspellen of de marktprijs van een bepaald asset (dit kunnen aandelen, valuta paren, grondstoffen zoals goud en olie of indices zijn) omhoog of omlaag zal gaan in een vooraf vastgestelde tijd, ook wel de expiry time genoemd. De handel in Binaire Opties kent drie varianten ook wel ‘optie instrumenten’ genoemd. De keuze wordt bepaald door de eigen voorkeur van de handelaar of speculant. Binaire Opties keren altijd een van te voren vastgesteld rendement uit. Door verschillende Brokers zijn online platformen gecreëerd voor het verhandelen van deze opties. Ook zonder enige ervaring in handel op financiële markten kan je probleemloos instappen en hoge winsten en rendementen behalen.

ROI, Winst, Rendement.
De ROI, oftewel de ‘Return On Investment’ of simpeler gezegd de winst of het rendement is bij Binaire opties vele malen hoger dan de ROI/winst/rendement die behaald wordt door handel op de beursvloer. Op de beurs vindt uitkering namelijk plaats op basis van een procentuele stijging. Bijvoorbeeld als een aandeel in koerswaarde met 5 % stijgt is ook het rendement bijna 5% (met aftrek van provisie kosten van de bank). Bij opties en turbo’s komt daarbij natuurlijk het hefboom principe bij. Een goede uitleg daarover wordt hier gegeven. Echter bij Binaire Opties gaat het om het ingelegde bedrag en de expiry date (afloop datum). Aangezien het om kortlopende trades gaat kan theoretisch gezien elke 60 seconden een gemiddeld rendement van 70 a 85 % worden behaald. Dat is ongekend hoog. Een ingebouwde veiligheid is bovendien dat het verlies maximaal het ingelegde bedrag is.

Beurs versus Online Brokers.
Handelen in Binaire Opties kan via online brokers zoals iOption, Banc De Binary, OptionFair, AnyOption, en EZtrader, in plaats van dure banken zoals ABN AMRO, ING of tussenpersonen als BINCK en ALEX. Je kunt dit zelf en direct online doen en daarmee je eigen investering en kapitaal vergroten zonder beperkingen of commissies. Je eigen geld in je eigen hand! Daarbij komt nog dat een enkele pip in the money al een volledige pay out geeft.

Gokken, Beleggen, Speculatie.
Is de handel in Binaire Opties gokken, beleggen of speculatie? Gokken berust op toeval en dat is de handel in Binaire Opties zeker niet. Aangezien het gekoppeld is aan beursgenoteerde assets volgt het de daadwerkelijke beurskoersen. En net zoals de handel in aandelen en opties berust het op kennis en kunde. Het juiste woordje is eigenlijk speculatie. Speculatie is een transactie die slechts bedoeld is om er winst mee te maken door het goed te zijner tijd weer te verkopen of terug te kopen. De speculant is niet van plan de onderliggende waarde zelf te gebruiken, en neemt met de transactie een zeker risico. Het grote verschil tussen speculeren en beleggen zit in de termijn. Beleggen is het verwerven van aandelen voor de langere termijn, en speculeren is gericht op een veel kortere tijdspanne. De handel in Binaire Opties kan daarom het beste vergeleken worden met het principe van daytrading. (Zie ook Wikipedia: Gokken, Speculatie en Daytrading)

Geld Verdienen in Economische Crisis.
Het hoeft niet goed te gaan met de economie om geld te verdienen aan de beurs en handel in Binaire Opties. Dat gaat tegen het gevoel in maar vormt wel het uitgangspunt. Je kan geld verdienen aan de crisis. Belangrijk is namelijk je eigen voorspelling of speculatie betreffende de koers van een bepaalde asset. Bijvoorbeeld als je erop speculeert dat over een half uur het aandeel TomTom lager staat en dat gebeurt ook dan verdien je zelf geld terwijl TomTom erop achteruit gaat. Dus juist aan een dalende beurs kan je erg veel geld verdienen. Daarnaast is het een gegeven dat in tijden van crisis bepaalde assets het juist erg goed doen zoals Goud en Valuta.

Portefeuille Theorie.
De moderne portefeuille theorie is een aanduiding voor de theoretische basis van het beleggingsbeleid van de meeste institutionele beleggers. De theorie is geformuleerd door professor Harry Markowitz in de jaren ’50 van de twintigste eeuw. Simpel gezegd komt het erop neer dat je beleggingen dient te spreiden over verschillende assets om zo maximaal rendement te behalen tegen een minimale risico. Een goede strategie is daarom belangrijker dan gelukstreffers. Wil je meer weten over verschillende belegging strategieën lees dan hier verder.

Cijfers, Analyses en Nieuws.
Actuele kennis is erg belangrijk bij het beleggen. Werkeloosheidscijfers, macro cijfers, jaarverslagen en politiek nieuws zijn belangrijke impulsen voor de beurskoersen. Het is dan ook aan te raden altijd op de hoogte te zijn van de het laatste financiële en politieke nieuws wereldwijd. Meer informatie is te vinden op sites van diverse financiële instellingen, nieuwszenders en beurs guru’s. Dus heb je behoefte aan meer uitleg over bepaalde begrippen, macro cijfers of gouden tips bezoek dan naast Binaryclass.nl sites zoals:

BinaryClass.nl geeft je daarnaast verschillende opties en mogelijkheden om jezelf verder te ontwikkelen. Zo kun je je voor de nieuwsbrief aanmelden om de laatse trading tips en updates te ontvangen. Ook kan je kiezen voor Demo Accounts en Live Trading Webinars om zo meer kennis op te doen.

Heb je verder nog vragen, opmerkingen, suggesties, tips of feedback laat het ons weten via info@binaryclass.nl.

 

2019 © binaryclass.nl Alle rechten voorbehouden
Design/Theme: cactuX.